Mindennapok Történései


"Hogy értsd a szót, olvasd az Írást..."

Tisztelt Olvasók!

Többen felkerestetek már azzal, hogy nem találjátok a #444.hu által leközölt cikkben említett januári publikálásaimat, dokumentumokat. Ezúton #még_egyszer feltöltöm, hogy ne kelljen 15-20 percig visszagörgetni az időv(F)onalat.

 • Szeretném ha tudnátok, hogy mi ezzel az egésszel a célom. A kommenteket és privát üzenetet olvasva más irányt vetett a partról elindított Anyahajó.Kicsit dr. Bábel Balázs érsek úr is belegondolhatna abba, hogy mi is történt valójában. Ezt most nem fejtem ki jobban, azt majd egy másik alkalommal. (Azonban zárójeles megjegyzésként csupán annyit tennék hozzá, hogyha Bábel érsek úr most nem érsek lenne, hanem tisztességes családapa, és az Ő gyermekével történtek volna meg mindezek, amik a színjáték-sorozat netovábbja, cselszövés és ármány, becsapás és hazugság, akkor úgy hiszem, hogy egy jóérzésű Édesapa nem hagyná mindezt szó nélkül, hanem egészen a végéig, utánajárna a dolgoknak, hasonlóképpen, mint azt az egyik jó barátom, tanácsadóm összeírt 10 gondolat + 2 pont alapján, talán azonos kérdések és kérések (meglehet követelések) fogalmazódnának meg benne is. Biztos vagyok benne, hogy a néhai Bábel apa nem elzavarta volna Érsek urat, nem tagadta volna ki, hanem a molesztálást elkövető pap felelősségrevonását követelte volna, és ez még talán a legminimálisabb dolog, ami elvárhatóan volt/van/lesz.)
 • HA EGY HASONLÓ FIATALEMBER, MINT ÉN, AKI ÚGY NŐTT FEL, HOGY SZINTE AZ ANYATEJJEL SZÍVTA MAGÁBA AZ EGÉSZ EGYHÁZI LÉGKÖRT, ÉS EGY OLYAN DÖNTÉST HOZOTT MEG PÁLYAVÁLASZTÁSKOR 17-18 ÉVESEN, AMI EGY TELJES ÉLETRE SZÓL, ÉS ERRE KÉSZÜL A LEGGÖRÖNGYÖSEBB ÚTON, AMIT CSAK EL LEHET KÉPZELNI, ÉS HA ESETLEGESEN ŐT IS ILYEN VAGY EHHEZ HASONLÓ ABÚZUS ÉR, AKKOR MERJEN IGENIS SZÓT EMELNI, HANGOT ADNI EZ ELLEN, ÉS NE AZ LEGYEN, HOGY "FOGD BE SZÁD, MERT HA NEM, AKKOR KI VAGY RÚGVA".
 • VÉGIGGONDOLTA, HOGY EGY 18 ÉVES FIATALEMBER, AKI AKKOR HOZOTT EGY NAGYON KOMOLY DÖNTÉST A PAPI HIVATÁS MELLETT (ŐSZINTE SZÍVVEL, ÁTIMÁDKOZVA, MEGFONTOLTAM). NAGYON NEHÉZ DÖNTÉS VOLT, DE AMIKOR MEGHOZTAM #SZABADON DÖNTÉSEMET NAGYON ÖRÜLTEM. ÉS MI TÖRTÉNT EZUTÁN? ELKEZD MOLESZTÁLNI EGY FŐPAPI STÁTUSZBAN LÉVŐ, HATALMÁVAL VISSZAÉLŐ FELSZENTELT SZEMÉLY, AKI UTASÍT, HOGYHA NEM CSINÁLOD EZT+AZT+AMAZT, ÉS HA A TELEFONHÍVÁSOMAT NEM FOGADOD, ÉS HA NEM JÖSSZ EL VELEM IDE+ODA+AMODA, AKKOR KI FOGLAK RÚGATNI ONNAN, AMI SZÁMODRA (SZÁMOMRA -kd.) A LEGKEDVESEBB... EZT VÉGIG GONDOLTA ÉRSEK ÚR? MERT OKÉ, HOGY MOST 28 ÉVES VAGYOK, ÉS HOGY EGYÉBKÉNT TELJESEN TÖNKRETETTEK, HISZEN MAJDNEM RÁMENT AZ EGÉSZSÉGEM, MERT HIÁBA KÉRTEM SEGÍTSÉGET, NEM KAPTAM, MÉGIS A PAPI PÁLYÁT VÁLASZTOTTAM. UGYANIS HITTEM ABBAN, HOGY LESZNEK MAJD BÁTRAK ÉS BARÁTOK, LESZNEK MAJD OLYANOK, AKIKKEL EGÉSZSÉGES PAPI KÖZÖSSÉGET LEHET KIALAKÍTANI, ÉS NEM ADOM FEL CSAK AZÉRT MERT AZ ÖRDÖG ODÉBB AKART TASZAJTANI... DE HOGYHA EGY KICSIKÉT GYENGÉBB ÉS KEVÉSBÉ ELKÖTELEZETT HÍVŐ, ISTEN ÁLTAL, A PAPI SZOLGÁLATRA MEGHÍVOTT EMBER LETT VOLNA AZ ABÚZUST ELSZENVEDŐ ILLETŐ, AKKOR MÁR RÉG ÖNGYILKOS LETT VOLNA, ÉS AZ ANYASZENTEGYHÁZ KRISZTUSI KEZÉHEZ TAPADNA EGY SZOLGÁLATRA KÉSZ FIATALEMBER KIONTOTT VÉRE ÉS HALÁLA?
 • SZERETNÉM FELHÍVNI A FIGYELMET, HOGY A CIKK ARRA A 2010-BEN - ÉS AZÓTA KÖZVETVE IS - MOLESZTÁLÁSSAL KAPCSOLATOS "(EGY)HÁZON BELÜLI" KIVIZSGÁLATLAN, KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜLI TÉNYT TÁRT FEL. AZÉRT NYERHETTEM EL A PAPSÁG SZENTSÉGI KEGYELMÉT, MERT ADDIG IS CSENDBEN VOLTAM, NEM SZÓLTAM ERRŐL NYILVÁNOSAN, AZONBAN A PAPSZENTELÉST KÖVETŐEN MINDENÉRT ELŐ LETTEM VÉVE (ha belegondolok, akkor még kispapságom ideje alatt is olyan blőd badarságokkal inzultáltak, hogy "Tisztelendő úr, (vagy lehet Tesztelendő úr voltam) Ön illetlen öltözékben jelent meg az Érseki Kastélyban" - ezt a megrovó levelet akárkinek megmutattam, mind egytől egyig csak annyit mondott, hogy "meglátott a Mészáros, ahogy flangálsz a kastélyban")...
 • AZ INTERJÚVAL, A CIKK MEGJELENÉSÉVEL NEM AZ VOLT A CÉLOM, HOGY A FELFÜGGESZTÉSEMET TEGYÉK SEMMISSÉ, VAGY VONJÁK VISSZA, MERT ERRŐL SZÓ SINCS. ÍRVA MONDOM: ESZEM ÁGÁBA SINCS VISSZAKUFÁRKODNI MAGAM EGY ILYEN BAGÁZSHOZ. 
 • SAJNÁLOM, HOGY EGY FŐPÁSZTOR, AKI MINDEN PAPSZENTELÉSKOR FELELŐSSÉGET VÁLLAL A SZENTELENDŐKÉRT, MÉGIS ELŐFORDUL EGYFAJTA KETTŐS-HÁRMAS-NÉGYES MÉRCE FŐTISZTELENDŐSÉGEDBEN. (.... - ld.: a következő bejegyzésben).
 • AZ IS MÉLYSÉGES MEGDÖBBENÉSSEL TÖLT EL, HOGY A TÜKÖRKÉPÉHEZ BESZÉL, ÖNMAGÁT (nem)LÁTVA, MINDEN ERKÖLCSI, JOGI, EMBERHEZ NEM MÉLTÓ MÓDON KÖZLEMÉNYT AD KI, AMIBEN KÉPTELEN FELISMERNI ÉS BEISMERNI AZ ELMISMÁSOLÁSRA ALAPULÓ KORMÁNYZÓI TEVÉKENYSÉGÉT, AMELY MÁR EGYÉBKÉNT IS RENGETEG ÁLDOZATOT KÖVETELT, ÉS AMI EGYÉBKÉNT NEM A CIKKBEN FOGLALTAKRÓL TESZ VALLOMÁST, HANEM HOGY AZ ÖN NEVE ÁLTAL FÉMJELZETT KÖZLEMÉNYT MEGCÁFOLNI SEM VOLT HAJLANDÓ, MINDINKÁBB ELTERELÉSRŐL VAN SZÓ, A MÁR PAPPÁ SZENTELÉSEM UTÁNI IDŐSZAKOT KIFOGÁSOLJA, ILLETVE A FELFÜGGESZTÉS TÉNYÉT HASZNÁLJA PAJZSUL. EZEK NEM ÉRINTETTÉK AZT A "HALLGATTASSÉK MEG A MÁSIK FÉL" CIKK TARTALMÁT - AMI MÁR ÖNMAGÁBAN ABSZURD, HISZEN LETT VOLNA RÁ LEHETŐSÉGE, HOGY CÁFOLJA MINDAZT, AMI A CIKKBEN SZEREPEL. 
 • MEGÉRTEM, UGYANAKKOR MÉLYSÉGESEN SAJNÁLOM, HOGY MIÉRT CSAK A "SPÁJZBÓL" ELŐKAPART PISZKAVASAT - A KÖZELMÚLTBAN ELKÖVETETT HIBÁIMAT FELSOROLVA RENGETEG BETOLDÁSSAL HATALMAS KÉPZELŐEREJÉNEK KÖSZÖNHETŐEN, SZEMÉLYISÉGI JOGAIMAT FIGYELMEN KÍVÜL HAGYVA a Magyarországon is hatályos GDPR adatvédelmi irányelveket, EZ MÉRHETETLENÜL kimeríti a szenzitív (nem csak személyes, szóval súlyosabb) adattal való munkáltatói visszaélést - VOLT KÉPES ESZKÖZÜL HÍVNI SEGÍTSÉGÜL, HISZEN A CSALÁDOM NEM ÁLLT KÖTÉLNEK, MÉG A TÖBBSZÖRÖS MEGFENYEGETÉSEI SEM JÁRTAK SIKERREL, CSUPÁN ÁRTATLAN, HITHŰ, ELKÖTELEZETT NEGYEDÉVSZÁZADOS SZOLGÁLATUKAT GÓRCSŐ ALÁ VÉVE, ÚJRA MEGFORGATTA KEGYETLEN TŐRÉT EREDMÉNYTELENÜL, A MÁR-MÁR KÉNYSZERESEN FENYEGETŐ BESZÉDE ÁLTAL, AZ ANYASZENTEGYHÁZRA, A SZENTSZÉKRE, PÜSPÖKTÁRSAIRA IS SZÉGYENT HOZVA EZZEL. 
 • BÍZOM ABBAN, HOGY A JÖVŐ GENERÁCIÓJA, AKIK TISZTA SZÍVVEL ÉLETÜKET AZ ANYASZENTEGYHÁZNAK AJÁNDÉKOZZÁK, NEM ÉRI HASONLÓ MOLESZTÁLÁS, ABÚZUS, ELTUSSOLÁS, MEGFENYEGETÉS, STB.. HA MÉGIS, MERJENEK LÉPÉST TENNI, NE NYUGODJANAK BELE, NE ENGEDJÉK, HOGY ÁMÍTÁSBA ESSENEK, HANEM MINDEN ÉRINTETT ÖNTSÖN TISZTA VIZET A POHÁRBA.
 • Én is ezt tettem.

"Ha testvéred megbántott, menj, és figyelmeztesd négyszemközt. Ha hallgat rád, megnyered testvéredet. Ha nem hallgat rád, vigyél magaddal egy vagy két másik embert, hogy két vagy három tanú bizonyítsa a dolgot. Ha ezekre sem hallgat, jelentsd az egyháznak. Ha az egyházra sem hallgat, vedd úgy, mintha pogány volna vagy vámos." (Mt 18, 15-17)

K e c s k e m é t, 2020. június 29.

Tisztelettel, Kőhegyi Dániel

#Katolikus #Egyház #Vatikán #Magyarország #Nunciatúra #MKPK #KalocsaKecskeméti #Főegyházmegye #HUAsztrik #BábelBalázs #érsek #MészárosIstván #botrány #fiatalkor #abúzus #kőhegyidániel2020 #HU6300 #HU444 #Kalocsaváros


 • A #KalocsaKecskemétiFőegyházmegye Közleményéhez (kiegészítő ☕️)

"A főegyházmegye közleménye, (...) nem vádolható azzal, hogy figyelembe venné Kőhegyi Dániel személyiségi jogait, hosszan és érzékletesen listázza az érsekség papjának megvetendő cselekedeteit, kiteregeti egészségügyi állapota részleteit." (Forrás: www.444.hu)

 • "Ismerve a Magyarországon is hatályos GDPR adatvédelmi irányelveket, ez nagyon durván kimeríti a szenzitív (nem csak személyes, szóval súlyosabb) adattal való munkáltatói visszaélést." (D. R.) 
 • vitéz Vörösváczky Csaba által írott 2020. május 28-ai keltezésű közleményt tudomásul vettem, ezt közzé is tettem minden általam használt nyilvános portálon, megjelölve a Székkapitány által felsorolt dátumot.
 • A vitézi Közleményben nem szerepelt kérdés, fellebbezési lehetőség sem volt adott, ugyanis az egy évvel ezelőtti telefonbeszélgetésünkkor Székkapitány úr teljesen más indokra hivatkozott. A Közleményben szereplő mindkét megjelölt időpontban "igazoltan voltam távol".
 • Ettől függetlenül 2017. szeptember 6-án, Székkapitány úr a kalocsai Érseki Kastély portáján hagyott levelét átvettem, amelynek tartalma egy frissen kiállított, lepecsételt, aláírt Díszoklevél volt 2017. augusztus 20-ai keltezéssel. Tartalmát tekintve a Történelmi Vitézi Rend tagja lettem. Ezt a tagságot 2020. május 28-án nyilvántartásukból törölték. A tájékoztatást ezúton is megköszönöm.

"(...) Facebookos bejegyzésein püspöknek (?), vitéznek adta ki magát (...)" - közleményében nyilatkozta dr. Bábel Balázs érsek

Egyelőre nem fogok pontról pontra végigmenni mindazon, amit cáfolatként, bizonyítékokkal alátámasztva nyilvánosságra hozhatnék, mert ez teljes mértékben eltér a tárgytól. A főegyházmegye közleménye egy felesleges, figyelemelterelés a TÉNYEKről.
(Úgy hiszem, hogy SMS-emben is elég egyértelmű voltam.)


"egy pap ilyet nem tehet, pláne fiúval"


 • Elkezdődött; 
  igazság, becsület, béke. E három erény, amely kovácsolt vasként suhan át a "mindenki más kezét mossa" -csoporton. Mindent elérhetővé teszünk, amihez Rátok is szükség van. Összetartva, Szent István királyunk alappillérjét követve, felébresztjük azokat a társainkat is, akik még mindig középkori lencsével tekintenek azokra, akik a Teremtő nevét használva árulják portékájukat. A mérleg ugyanaz. Tegyünk azért, hogy a mérleg nyelve méregtelen legyen, igazságos, őszinte, szívből jövő.